Aziatischehorecabanen.nl maakt gebruik van cookies. Hier vindt u meer informatie.

Chinese keuken

Als Aziatischehorecabanen.nl is ons doel om de kansen op arbeid en scholing binnen de Aziatische horeca sector in beeld te brengen. Voorlichting over de Aziatische keuken is hierbij van groot belang. Een aantal van deze bijzondere keukens willen we via ons platform nader toelichten.

Als arbeidsmarktplatform is Aziatischehorecabanen.nl echter geen portal die zich richt op gerechten en we zullen ons zodoende ook moeten beperken in de informatie op dit gebied.
 

Chinese keuken

De Chinese keuken is, mede door de grootte van het land, de vele diverse culturen, regionale voedselbronnen en de invloeden van het klimaat, zeer divers en zodoende is het ook niet mogelijk te spreken over één Chinese keuken. De verschillende Chinese culturen en streken hebben wel een aantal belangrijke overeenkomsten die ervoor zorgen dat we ook spreken over de Chinese keuken. In de Chinese keuken is voedsel niet alleen ‘eten’ maar is een mooie presentatie en de juiste combinatie van vormen, geuren en smaken belangrijk. De Chinese keuken kent een viertal onderscheidende regio’s noord, zuid, west, oost.
 

Noord

De noordelijke Jing-keuken en de Mongoolse keuken. Belangrijk element in deze keukens is het gebruik van schapenvlees, rijst, tarwe, perziken, sojabonen, mais, sesamzaad, sorghum, Chinese kool, selderie, lente-ui en komkommer.
 

Zuid

De Yue-keuken, is de verzamelnaam voor de zuidelijke keuken. De gerechten hebben hier veelal een zoetzuur accent om de smaak en sappigheid van vlees en groenten te benadrukken.
 

West

De Chuan-keuken uit het westelijk gebied van China wordt gekenmerkt door een toepassing van sterke kruiden zoals chilipepers en szechuanpeper in de gerechten.
 

Oost

De oostelijke keuken heeft als bekendste keuken de Sjanghai-keuken. Gebruik van zeevruchten (garnaal / krab), rijst, tarwe, rijstwijn, zoete bonenpasta zijn belangrijk binnen de gerechten. Shanghai heeft als stad veel inbreng in de Chinese keuken. Als havenstad wordt Shanghai door andere culturen / keukens geinspireerd, hierdoor zijn binnen de Sjanghai-keuken o.a. gebak en koude voorgerechten opgenomen.

Chinese gerechten

269 Chinese eend

Peking eend

269 Chinese noodle soep

Noodle soep

269 Chinese dumplings 2

Dumplings met groeten

269 Chinese loempia

Loempia