Aziatischehorecabanen.nl maakt gebruik van cookies. Hier vindt u meer informatie.

Chefkok (AHB)

 

Functieomschrijving

De sector Aziatische horeca hanteert in de keuken zes niveaus. De chefkok is niveau 6. In de kleine restaurants worden de werkzaamheden van de koks onderling minder gedefinieerd en gedifferentieerd. Bij ziekte of vakantie moet men elkaars functie kunnen vervullen.

De Aziatische keuken is te onderscheiden naar de hoofdkeukens: Chinees, Indiaas, Indonesisch, Japans, Koreaans, Maleis, Thai, Tibetaans en Vietnamees.
 

Omschrijving werkzaamheden Chef kok:

  • uitstekende beheersing van de belangrijkste kooktechniek in de Aziatische keuken namelijk de wok, waarbij nauwkeurige kennis over de temperatuur zones in de wol essentieel is omdat 70% van de Aziatische gerechten op deze manier bereid wordt; 
  • coordineren / regelen van de uitvoering van de werkzaamheden in de keuken; 
  • leveren van inbreng voor de te voeren kaart, menu’s e.d.; 
  • het ontwikkelen / aanpassen vaan recepten; 
  • uitmuntende kennis en gebruik van Oosterse ingredienten in de Chinees / Aziatische keuken; 
  • uitstekende kennis en vaardigheden van de vier hoofdstromingen van de Chinese keuken; 
  • uitstekende kennis betreffende allergieen; 
  • een chef die over uitstekende communicatievaardigheden beschikt.
     

Functieprofiel


Diploma eis / werkervaring in Nederland:

  • MBO 4 .......................... (richting ontbreekt) of vergelijkbare EVC (erkenning verworven competities) 
  • minimaal 5 jaar werkervaring na diploma. 


Diploma eis in China:

  • Kokdiploma niveau 2 of 3 


Persoonlijke eigenschappen:

  • innovatiegericht 
  • creativiteit 
  • kwaliteitsgericht 
  • communicatievaardig

 

 

 

 

Bron: Convenant Aziatische horeca

Error loading MacroEngine script (file: /Widgets/FunctieVacatures.cshtml)