Aziatischehorecabanen.nl maakt gebruik van cookies. Hier vindt u meer informatie.

Sous-chef / Allround kok (AHB)

 

Functieomschrijving

De sector Aziatische horeca hanteert in de keuken zes niveaus. De sous-chef / allroundkok is niveau 5. In de kleine restaurants worden de werkzaamheden van de koks onderling minder gedefinieerd en gedifferentieerd. Bij ziekte of vakantie moet men elkaars functie kunnen vervullen.

De Aziatische keuken is te onderscheiden naar de hoofdkeukens: Chinees, Indiaas, Indonesisch, Japans, Koreaans, Maleis, Thai, Tibetaans en Vietnamees.
 

Omschrijving werkzaamheden Sous-chef / Allround kok:

  • het kunnen vervangen van alle functies in de keuken; 
  • werkzaamheden van de chef-kok ondersteunen; 
  • sauzen maken; 
  • uitgebreide kennis van de Oosterse ingredienten en hun gebruik in de Aziatisch keuken; 
  • uitvoeren van de bereidingen, bewaken / controleren van de kwaliteit, gaarheid, smaak, kleur, vloeibaarheid e.d. en het uitvoeren van bijstellingen / bijdoseringen; 
  • uitgebreide kennis en vaardigheden van de vier hoofdstromingen van de Chinese keuken; 
  • uitgebreide kennis van de Chinese kooktechniek Ying & Yang; 
  • schoonmaken van de eigen werkomgeving, keukenapparatuur en - machines en indien gewenst de specialiteiten kok assisteren bij het algeheel schoonmaken van de keuken; 
  • een goede teamspeler zijn die zich flexibel opstelt en beschikt over goede communicatie vaardigheden.

     

Functieprofiel

Diploma eis / werkervaring in Nederland:

  • MBO 4 .......................... (richting ontbreekt) of vergelijkbare EVC (erkenning verworven competities)
  • minimaal 3 jaar werkervaring na diploma. 


Diploma eis in China:

  • Kokdiploma niveau 3 of 4 


Persoonlijke eigenschappen:

  • teamspeler 
  • flexibel 
  • kwaliteitsgericht 
  • oog voor detail

 

 

 

 

Bron: Convenant Aziatische horeca

Error loading MacroEngine script (file: /Widgets/FunctieVacatures.cshtml)