Aziatischehorecabanen.nl maakt gebruik van cookies. Hier vindt u meer informatie.

Kok productie eenvoudige gerechten (AHB)

 

Functieomschrijving

De sector Aziatische horeca hanteert in de keuken zes niveaus. De kok productie eenvoudige gerechten is niveau 3. In de kleine restaurants worden de werkzaamheden van de koks onderling minder gedefinieerd en gedifferentieerd. Bij ziekte of vakantie moet men elkaars functie kunnen vervullen.

De Aziatische keuken is te onderscheiden naar de hoofdkeukens: Chinees, Indiaas, Indonesisch, Japans, Koreaans, Maleis, Thai, Tibetaans en Vietnamees.
 

Omschrijving werkzaamheden kok productie eenvoudige gerechten:

  • Beheersing van alle kennis en vaardigheden van een basiskok; 
  • Beheersing snij, bak en griltechniek van alle bakproducten, goede beheersing bewaar techniek bakproducten;
  • Beheersing snij en wok techniek van eenvoudige wokproducten, goede beheersing bewaar techniek wokproducten;
  • Au bain-marie opwarmen, sauzen en soepen opscheppen; 
  • Schoonmaken van de werkomgeving, keukenapparatuur en -machines. Afvoeren van afval; 
  • Voldoende kennis van de Oosterse ingrediënten; 
  • Controleren van binnenkomende goederen en magazijnbeheer; 
  • Taken leren zodat hij geval van ziekte of vakantie de werkzaamheden van de specialiteiten kok deels kan worden overgenomen; Bonnen lezen en omroepen; 
  • Goede teamspeler die zich flexibel opstelt en beschikt over goede communicatievaardigheden.

     

Functieprofiel

  • MBO niveau 3 
  • 6 maanden werkervaring in een algemene keuken 


Persoonlijke eigenschappen:

  • kennis van technieken en ingredienten menukaart 
  • inzet tonen 
  • samenwerken 
  • betrokkenheid 
  • doorzettingsvermogen 
  • stressbestendigheid 
  • goede communicatievaardigheden 
  • goede teamspeler 
  • flexibel 

 

 

 

Bron: Convenant Aziatische horeca

Error loading MacroEngine script (file: /Widgets/FunctieVacatures.cshtml)