Aziatischehorecabanen.nl maakt gebruik van cookies. Hier vindt u meer informatie.

Basiskok eenvoudige gerechten (AHB)

 

Functieomschrijving

De sector Aziatische horeca hanteert in de keuken zes niveaus. De basiskok eenvoudige gerechten is niveau 2. In de kleine restaurants worden de werkzaamheden van de koks onderling minder gedefinieerd en gedifferentieerd. Bij ziekte of vakantie moet men elkaars functie kunnen vervullen.

De Aziatische keuken is te onderscheiden naar de hoofdkeukens: Chinees, Indiaas, Indonesisch, Japans, Koreaans, Maleis, Thai, Tibetaans en Vietnamees.
 

Omschrijving werkzaamheden basiskok eenvoudige gerechten:

  • bereiden van gerechten / gerechtendelen volgens recept en planning: 
  • verrichten van voorbereidende werkzaamheden t.b.v. bami/nasi gerechten, zoals wassen, snijden van ingredienten, (voor)koken, mengen, roeren, bakken e.d. beoordelen van de te gebruiken ingrediënten op versheid, houdbaarheid e.d. uitvoeren van de bereidingen: 
  • bewaken / controleren van de kwaliteit, gaarheid, smaak, kleur, vloeibaarheid e.d. en het uitvoeren van bijstellingen / bijdoseringen; 
  • controleren en verantwoorden van verbruikte hoeveelheden grondstoffen en (half)fabrikaten: 
  • schoonmaken van de werkomgeving, keukenapparatuur en -machines: 
  • afwassen van handgereedschappen en gebruikte keukenmateriaal: 
  • verrichten van overige, met het bovenstaande verband houdende, werkzaamheden in opdracht van leidinggevende; 
  • taken leren zodat bij ziekte of vakantie de werkzaamheden van de kok m.b.t. de eenvoudige gerechten deels kan overnemen.

     

Functieprofiel

  • MBO niveau 2
  • 6 maanden werkervaring in een algemene keuken 
  • basiskennis over de Oosterse ingredienten. 


Persoonlijke eigenschappen:

  • inzet tonen 
  • samenwerken 
  • betrokkenheid 
  • doorzettingsvermogen 
  • goede teamspeler 
  • flexibele instelling 
  • voert toegewezen taken snel uit

 

 

 

 

 

Bron: Convenant Aziatische horeca

Error loading MacroEngine script (file: /Widgets/FunctieVacatures.cshtml)