Aziatischehorecabanen.nl maakt gebruik van cookies. Hier vindt u meer informatie.

Afwasser (AHB)

 

Functieomschrijving

De afwasser wast af en maakt serviesgoed, glaswerk, bestek en keukenmaterialen gereed voor gebruik. Hij/zij maakt hierbij (in de regel) gebruik van een automatische was-/spoelmachine, maar verricht ook handmatige werkzaamheden (b.v. afspoelen, poleren).

Organisatie

  • de afwasser staat direct onder een leidinggevende 
     

Omschrijving werkzaamheden Afwasser


Opruim- en schoonmaakwerkzaamheden:

  • schoonhouden van de keuken, reinigen van vloeren/ wanden/apparatuur, afvoeren van afval e.d.; 
  • plaatsen van rekken schoon serviesgoed/bestek in transportwagens; 
  • zo nodig reinigen van transportwagens en afvoeren van schoon serviesgoed, bestek e.d. naar magazijnruimte;
  • signaleren van problemen met apparatuur en de voortgang aan leidinggevende. 

Afwassen:

  • afwassen van serviesgoed, glaswerk, bestek en keukenmaterialen, in de regel met behulp van een automatische was-/spoelmachine; 
  • sorteren van vuil serviesgoed, glaswerk, bestek e.d. en verwijderen van vuil en etensresten; 
  • plaatsen van gesorteerd serviesgoed, bestek e.d. in daartoe bestemde rekken en deze plaatsen op invoerbaan van was-/spoelmachine; 
  • afnemen van rekken met gewassen en gedroogd serviesgoed, bestek e.d. van afvoerbaan van was-/spoelmachine; 
  • zo nodig nadrogen of poleren van afgewassen stukken; 
  • transporteren van schoon serviesgoed, bestek e.d. naar gebruikslocatie.

     

Functieprofiel

  • MBO niveau 1 werk- en denkniveau; 
  • kennis van materialen en machines en te gebruiken schoonmaakproducten; 
  • kennis van bedrijfsspecifieke voorschriften; 
  • is bereid om alles aan te pakken; 
  • is niet tevreden met een gemiddelde prestatie; 
  • stopt pas als het werk klaar is; 
  • neemt verantwoordelijkheid voor het eigen werk; 
  • stelt het gezamenlijke belang boven het eigen belang; 
  • helpt collega’s ook zonder dat ze er om vragen; 
  • gaat uit van het motto ‘vele handen maken licht werk’; 
  • heeft een prettige en plezierige omgang met collega’s; 
  • is trots op zijn bedrijf en de eigen bijdragen daarin; 
  • spreekt positief over zijn bedrijf; 
  • voelt zich prettig bij de waarden en normen van het bedrijf; 
  • zet uit eigen beweging door bij beletsel en hindernissen; 
  • heeft een lange adem; 
  • houdt vol tot het doel bereikt is.

 

 

 

 

 

 

 

Bron: referentiefuncties horeca

Error loading MacroEngine script (file: /Widgets/FunctieVacatures.cshtml)