Aziatischehorecabanen.nl maakt gebruik van cookies. Hier vindt u meer informatie.

Keukenhulp (AHB)

 

Functieomschrijving

De sector Aziatische horeca hanteert in de keuken zes niveaus. De keukenhulp is niveau 1. In de kleine restaurants worden de werkzaamheden van de koks onderling minder gedefinieerd en gedifferentieerd. Bij ziekte of vakantie moet men elkaars functie kunnen vervullen. 

De Aziatische keuken is te onderscheiden naar de hoofdkeukens: Chinees, Indiaas, Indonesisch, Japans, Koreaans, Maleis, Thai, Tibetaans en Vietnamees.

Omschrijving werkzaamheden keukenhulp 

  1. Voorbereiden en uitvoeren van de productiewerkzaamheden volgens planning, ter ondersteuning van collega’s: 
    • verrichten van voorbereidende werkzaamheden zoals wassen van groeten, fruit; 
    • snijden van ingrediënten, klaarzetten van kant en klare gerechtendelen; 
    • porties maken en zo nodig verpakken van bepaalde (deel)gerechten volgens instructie; 
    • afbakken, opwarmen en het gereed maken van (half)producten. 
  2. Schoonmaken van de werkomgeving, keukenapparatuur en machines. Afwassen van handgereedschappen en gebruikte keukenmateriaal. Afvoeren van afval. 
  3. Verrichten van overige, met bovenstaande verband houdend, werkzaamheden in opdracht van de leidinggevende.

     

Functieprofiel

  • MBO niveau 2 
  • werkervaring starter


persoonlijke eigenschappen

  • tonen van inzet 
  • samenwerken 
  • betrokkenheid 
  • doorzettingsvermogen

 

 

 

 

Bron: Convenant Aziatische horeca

Error loading MacroEngine script (file: /Widgets/FunctieVacatures.cshtml)