Aziatischehorecabanen.nl maakt gebruik van cookies. Hier vindt u meer informatie.

Specialiteiten Kok Aziatische keuken

Vacaturenummer Plaatsingsdatum 21-04-2017
Aantal vacatures 1  
Bedrijfsnaam

Wok Restaurant Lotus Plaza

Vestiging / locatie Wok Restaurant Lotus Plaza

Wok Restaurant Lotus Plaza is op zoek naar een Specialiteiten kok Aziatische keuken

Omschrijving werkzaamheden specialiteiten kok Aziatische keuken:

  • beheersing van alle kennis en vaardigheden van kok niveau 3; 
  • klaarmaken van voor- en hoofdgerechten die gebakken, gefrituurd en geroosterd moeten worden; 
  • marineren van vleeswaren die gebakken, gefrituurd en geroosterd moeten worden; 
  • uitvoeren van de bereidingen, bewaken / controleren van de kwaliteit, gaarheid, smaak, kleur, vloeibaarheid e.d. en het uitvoeren van bijstellingen / bijdoseringen; 
  • in een klein restaurant is de specialiteiten kok Aziatische keuken in noodgevallen ook plaatsvervangend chef-kok; 
  • goede kennis van de Oosterse ingredienten en hun gebruik in de Aziatische keuken; 
  • basiskennis en vaardigheden van de vier hoofdstromingen van de Chinese keuken; 
  • schoonmaken van de eigen werkomgeving, keukenapparatuur en -machines en het assisteren van de eventueel aanwezige keukenhulp bij het algeheel schoonmaken van de keuken; 
  • goede teamspeler die zich flexibel opstelt en beschikt over goede communicatievaardigheden; 
  • taken leren die bij geval van ziekte of vakantie de werkzaamheden van de sous-chef / allround kok deels kan overnemen


Specialiteiten kok Aziatische keuken - kok Chinese keuken

braadmeester (rôtisseur):
verzorgen van alle te bereden stukken vlees en gevogelte, zoals het bakken, braden, roosteren en frituren van Peking eend, speenvarken en Char Sieuw.

Dim Sum (patissier):
kennis en techniek van deegwaren en Dim Sum ingredienten, beheersing van stoom techniek, bakken en frituren van alle Dim Sum gerechten zoals Siu Mai, Ha Kau en Siu Long Paw.

Sushi:
versheid vis controleren, vis fileren met juiste snij techniek, rijst op juiste smaak behandelen en koken, beheersing van verschillende rijstrol technieken, opmaak technieken en goede beheersing van bewaar technieken.

keuken coordinator:
doorgeven en gereed maken van bestellingen door het uitvoeren van a la minute kookwerkzaamheden, portioneren en garneren volgens vastgelegde instructies met betrekking tot ingredienten, receptuur, werkmethoden en uiterlijke presentatie.

Functieprofiel

  • Diploma eis / werkervaring in Nederland:
  • MBO 3 of vergelijkbare EVC (erkenning verworven competities) 
  • minimaal 2 jaar werkervaring na diploma.


Persoonlijke eigenschappen:

  • teamspeler 
  • flexibel 
  • kwaliteitsgericht 
  • oog voor detail
Regio Friesland
Opleidingsniveau MBO-3 , MBO-4
Opleidingsrichting Aziatische horeca , Horeca: bereiding van maaltijden
Uren per week 32 - 40 uur
Werkervaring 3-5 jaar , 5-10 jaar
Computerkennis -
Rijbewijs -
Talenkennis Engels , Nederlands
Solliciteren

Leuke baan! Maar ik mis de juiste opleiding...

Aziatische horeca opleidingen >

In onze studiewijzer vind je een overzicht van opleidingen voor de Aziatische horeca. Vanuit de Aziatische horeca sector zijn samen met reguliere MBO opleidingen diverse MBO opleidingen opgezet voor de Aziatische keuken. Lees meer over de reguliere MBO opleidingen alsook gespecialiseerde cursussen en training on the job mogelijkheden.